Σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου μας η σχολική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου με τη συμμετοχή και της Μουσικής Ομάδας αφηγήθηκαν το Χρονικό της Ελληνικής Επανάστασης και είπαν τραγούδια που μιλούσαν για τον αγώνα, αλλά και για τις αγωνίες των Ελλήνων.

Σκοπός της γιορτής ήταν να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν όχι μόνο τη βιογραφία των Ηρώων, αλλά και να διακρίνουν χαρακτηριστικά στις δράσεις τους, όπως ο αλτρουισμός, η τιμιότητα, η γενναιοψυχία, η μεγαλοψυχία, και να γνωρίσουν στις πραγματικές διαστάσεις της την ιστορία.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά όλους τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, που με τη συγκινητική, ευγενή παρουσία τους και το ήθος τους, τίμησαν την ημέρα εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου. Η προσπάθεια, η υπευθυνότητα και η ευαισθησία που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της γιορτής συνέβαλαν σ’ ένα λαμπρό αποτέλεσμα.

Έλαβαν μέρος οι μαθητές/τριες:
Αφηγητές: Θανάσης Παντίσκας, Φωτεινή Γκουράρου

Απαγγελία:

Τσολάνας Γιώργος, Μαριάνα Περγαντίνα, Χασούρας Κωνσταντίνος, Παπαλάμπρος Στέφανος, Σιαμπάνη Βιβή, Επαμεινώνδας Κώτσου, Γιαχρίτση Ασημίνα, Κουρεντή Δέσποινα.
Βοηθοί: Τσιτσικλής Κωνσταντίνος, Πούλος Γιάννης

Μουσική Ομάδα:

Θανάσης Κοτσικόνας, Κατερίνα Κιούση, Αγγελική Κοϊτσάνου, Ιωάννα Μίχου, Δήμητρα Καντά, Βάσια Σκοτίδα, Βίβιαν Μαυρίκη, Αργυρώ Καλογερά, Δημήτρης Μπίμης.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια:
Μάνη Ασημίνα ΠΕ 02

Λιβαδειά 24/03/2023
Copyright 2023
1o Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς